Festival ZAND

Programma festival ZAND 17-18 juni 2022 Stadsstrand Veenendaal

VRIJDAG 17 juni

Klassiek in het ZAND

Het thema: Water en Vuur!

Andre Heuvelman & the LIVE! Orchestra

solisten: Lilian Farahani,  Nina van Essen, Ralph van Manen.

Datum: 17 juni 2022
Tijd: 21:00 – 22:30 uur
Locatie: Hoofdpodium Stadsstrand Veenendaal
Entree: Gratis

Omschrijving:

Stel je voor… Een zwoele lenteavond op een gezellig terras. Een hapje, een drankje en op de achtergrond klinkt vanaf een podium klassieke muziek uitgevoerd door ongekend talent. Een avond om niet snel te vergeten. Muziek die nog lang doorklinkt. 

Stichting ALive organiseert voor de 1e keer het gratis toegankelijke openluchtconcert op het Veense Stadsstrand nadat ze 11 edities Klassiek aan de Grift presenteerden voordat de pandemie uitbrak. ‘Dat er behoefte is aan een verbindend evenement als dit, blijkt wel uit de bezoekersaantallen van voorgaande jaren,’ zegt André Heuvelman, het creatieve brein achter het concert. ‘Je kunt gaan zitten wachten op leven in de brouwerij, maar kies er liever voor om zelf de aanjager te zijn van beleving in jouw omgeving. Beklim jouw podium, deel je dromen en creëer sfeer. Dat is wat wij van stichting ALive voor ogen hebben met Festival ZAND.’ 

‘Veenendaal brengt al jaren grote talenten voort,’ zegt Heuvelman. ‘Dj’s, schilders, zangers, schrijvers, musici… Aan creativiteit geen gebrek. We hebben veel om trots op te zijn!’ Die trots viert Veenendaal op 17 & 18 juni. En iedereen kan daarbij zijn. Welk Vuur zit er in jou of ben je liever een woelig beek?

ZATERDAG 18 juni

Espresso’s in het ZAND

Codarts Brass Ensemble olv Steven Verhelst
Datum: 18 juni 2022
Tijd: 12:30 – 13:30 uur
Locatie: Hoofdpodium Stadsstrand Veenendaal
Entree: Gratis

Omschrijving:

Codarts Brass Ensemble verwelkomt componist Steven Verhelst tijdens het nieuwe stadsstrand festival ZAND Veenendaal

De Belgische componist, trombonist en bastrombonist Steven Verhelst zal het Codarts Brass Ensemble, dat bestaat uit studenten koperblaasinstrumenten, leiden op 18 juni voor het lunchconcert op het hoofdpodium van het Festival ZAND Veenendaal. Het 15 koppige Codarts Brass Het Codarts Brass Ensemble is al jaar en dag een begrip binnen en buiten Codarts. 

Vele jonge talenten die inmiddels een glansrijke carrière hebben, zijn opgegroeid met dit koperensemble. Vele mooie projecten ontstonden op Codarts waaronder “Brass in stereo” met muziek van Gabrieli en tijdgenoten, olv Jeroen Schippers,  “Grusse aus Bohemen” olv Herman Engelbertinck en onlangs dus het project  “Sparkling Brass” olv Steven Verhelst, met speciale composities van steven Verhelst zelf! Een van de hoogtepunten was zeker het optreden tijdens de officiële opening van Codarts, waarbij o.a. Koningin Beatrix aanwezig was. Daarnaast hebben ze vele concerten gegeven in en rond Rotterdam o.l.v. Hendrik Jan Renes. 

Verhelst (Wilrijk, 1981) studeerde aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium in Antwerpen en het toenmalige Rotterdams Conservatorium (nu Codarts). Hij speelde mee in vele Belgische en Nederlandse orkesten, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, is lid van het Nederlands Blazers Ensemble en schreef composities voor onder meer het New Trombone Collective.Datum: 18 juni 2022.

Kids in het ZAND
Datum: 18 juni 2022
Tijd: 14:00 – 16:00 uur
Locatie: Hoofdpodium Stadsstrand Veenendaal
Entree: Gratis

Omschrijving:

Anders met Sander 

Sander oftewel Anders met Sander is een allround entertainer
Anders met Sander is te boeken met zijn eigen kindershow.
Inmiddels is hij al ruim 10 jaar toonaangevend op het gebied van kinderentertainment.
Deze jeugdshow onderscheidt zich door hoogwaardig vermaak waarbij originaliteit, kwaliteit en interactie centraal staan.
Een gevarieerd en vooral interactief programma waarin verbluffende goocheltrucs, buikspreken en een spetterende ballonnenfinale worden afgewisseld door leuke en herkenbare mee-zing liedjes.
Zijn unieke en afwisselende kindershow maakt Anders met Sander terecht tot één van de meest gevraagde entertainers van dit moment.
Hij weet perfect hoe hij de aandacht van de kinderen krijgt en nog belangrijker, hij weet ook hoe hij de kinderen en ook de ouders de gehele show kan behouden.
Het is een vrolijke en energieke show die je laat lachen aan de lopende band.
Voorzien van een groot showdecor en professioneel licht en geluid is hij inzetbaar voor ieder soort feest.

Loungen in het ZAND

TOOTS Thielemans 100 jaar

Trio Mike del Ferro & the Orchestra of Tomorrow ft. Hermine Deurloo
Datum: 18 juni 2022
Tijd: 20:30 – 21:30 uur
Locatie: Hoofdpodium Stadsstrand Veenendaal
Entree: 

Gratis

Toots Thielemans (1922-2016) zou dit jaar zijn honderdste verjaardag hebben gevierd. Pianist Mike del Ferro brengt een ode aan de legendarische mondharmonicaspeler, met wie hij gedurende tien jaar regelmatig optrad over de hele wereld. Het concert omvat gloednieuwe arrangementen van nummers die Toots graag speelde, plus nieuwe composities in de geest van de Belgische maestro. Speciale gast is mondharmonicaspeler Hermine Deurloo

De Nederlandse pianist, componist en arrangeur Mike del Ferro speelt al jaren over de hele wereld, als solist, bandleider én met beroemdheden als Jack DeJohnette, Randy Brecker en Trijntje Oosterhuis. Hij trad op in meer dan honderd landen, de aanleiding voor het label Challenge om hem te vragen voor een serie albums geïnspireerd door zijn wereldreizen. Inmiddels zijn er vier albums verschenen, waarop de pianist samenwerkt met diverse internationale musici. De musici worden “symphonisch omarmt “ door het orkest van morgen, the Orchestra of Tomorrow. 

The Orchestras of Yesterday, het hedendaagse orkestenbestel, geeft reeds jarenlang aan dat er veranderingen zullen moeten plaatsvinden. The Orchestra of Tomorrow, challenges the status quo. Een orkest dat zich diep wil wortelen in de samenleving waarin de organisatie en cultuur rondom een symfonie orkest anders is vormgeven. Ze zijn een fris en actueel orkest, wat zich artistiek kan meten met de beste orkesten én een zichtbare plek inneemt tussen musicals, popconcerten en evenementen. Ze werken aan iconische concerten, waarin ze de nieuwste high-tech snufjes inzetten uit andere branches, denk aan de auto-, fashion-, food- of game industrie.

Het orkest spiegelt altijd aan actuele maatschappelijke thema’s. Zoals eenzaamheid, vluchtelingen, gezondheidszorg en (corporate) well-being, diversiteit en inclusie, huisvesting of milieu. Meer info via o-of-t.com 

Loungen in het ZAND

LOMALO Ft. Gina Voca
Datum: 18 juni 2022
Tijd: 22:15 – 23:00 uur
Locatie: Hoofdpodium Stadsstrand Veenendaal
Entree: Gratis

 BIO:

Combineer een jazzopleiding met een natuurlijke honger naar grooves, strooi er een liefde voor housemuziek bovenop en daar is het: de bijzondere muzikale mix die LoMalo heet. 

Hij maakte snel naam door zijn live benadering van de klassieke ‘locked-in’ grooves die bij housemuziek horen. Zijn video’s krijgen inmiddels massale online aandacht, 

LoMalo’s live-performances zijn uniek en eclectisch; omringd door een verscheidenheid aan instrumenten die hij gebruikt om al zijn muziek live te spelen, biedt hij een welkom alternatief in line-ups die meestal worden gedomineerd door DJ’s. Met een hoop verse releases in de aanslag en een enorme catalogus van potentiële houseklassiekers die nog gebootlegd moeten worden, staat LoMalo te popelen om de wereld zijn kijk te tonen op wat we elektronische dansmuziek noemen.

Speciale gast is GINA VOCA< de Veenendaalse zangeres die de charts bestormt met haar aanstekelijke persoonlijkheid en excellente zang! Wederom een talent uit Veenendaal.

 

PERSBERICHT

Klassiek aan de Grift wordt Festival ZAND aan het Stadsstrand Veenendaal van 17-18 juni 2022

Op 17 juni wordt de 1e editie van Klassiek in het ZAND gehouden op het Stadsstrand in Veenendaal. De avond begint om 21.00 uur en iedereen kan vanaf de terrassen, de trappen of een zelf meegebracht klapstoeltje gratis genieten van een uniek concert. Het thema: Water en Vuur!

Stel je voor… Een zwoele lenteavond op een gezellig terras. Een hapje, een drankje en op de achtergrond klinkt vanaf een podium klassieke muziek uitgevoerd door ongekend talent. Een avond om niet snel te vergeten. Muziek die nog lang doorklinkt.

Stichting ALive organiseert voor de 1e keer het gratis toegankelijke openluchtfestival op het Veense Stadsstrand nadat ze 11 edities Klassiek aan de Grift presenteerden voor de pandemie uitbrak. ‘Dat er behoefte is aan een verbindend evenement als dit, blijkt wel uit de bezoekersaantallen van voorgaande jaren,’ zegt André Heuvelman, het creatieve brein achter het festival. ‘Je kunt gaan zitten wachten op leven in de brouwerij, maar kies er liever voor om zelf de aanjager te zijn van beleving in jouw omgeving. Beklim jouw podium, deel je dromen en creëer sfeer. Dat is wat wij van stichting ALive voor ogen hebben met Klassiek in het ZAND.’

Vanwege het lustrum is er een indrukwekkend programma samengesteld. Sopraan Lilian Farahani, mezzosopraan Nina van Essen leveren een bijdrage en Ralph van Manen, succesvolle beroepsmuzikant uit Veenendaal, is ook van de partij.

‘Veenendaal brengt al jaren grote talenten voort,’ zegt Heuvelman. ‘Dj’s, schilders, zangers, schrijvers, musici… Aan creativiteit geen gebrek. We hebben veel om trots op te zijn!’

Die trots viert Veenendaal op 17 juni. En iedereen kan daarbij zijn. Welk Vuur zit er in jou of ben je liever een woelig beek?